94 Puncte James Suckling:
”Miros foarte curat de prune roșii coapte și dude, cu note florale. Pe palatin, e foarte focusat, cu arome proaspete și suculente de fructe roșii coapte. Tanini foarte fini.”
90% Merlot, 10% Cabernet Franc - struguri recoltați manual
Culoare
roșu-granat cu tente purpurii
Miros
foarte curat, de prune roșii coapte și dude, cu note florale
Gust
foarte focusat, cu arome proaspete și suculente de fructe roșii coapte, corp mediu spre plin, tanini foarte fini, postgust foarte persistent
Alcool
14,4%
Recomandări gastronomice
miel, rață, mezeluri, cous cous, preparate cu vin, tocănițe, preparate orientale, paste cu foie gras, ciocolată
Număr de sticle produse
N/A
Perioadă optimă de consum
2019 - 2034
Alte informații:
94 Puncte James Suckling: ”Miros foarte curat de prune roșii coapte și dude, cu note florale. Pe palatin, e foarte focusat, cu arome proaspete și suculente de fructe roșii coapte. Tanini foarte fini.”
92 Puncte Parker: ”Asamblat din 90% Merlot și 10% Cabernet Franc, Haut-Brisson 2016 are o culoare intensă roșu-granat, cu stejarul destul de prezent în nas, fiind completat de note de compot de prune, cireșe coapte și dude uscate, plus adieri de frunze de dafin, pământ umed și trabuc. Cu corp mediu spre plin, are tanini fermi, rotunzi, o prospețime impecabilă și o fructuozitate viguroasă care persistă mult timp în postgust. Au fost produse 5.000 de baxuri.
Peter Kwok, energicul finanțist din Hong Kong și proprietar al Haut-Brisson, continuă să construiască un mic imperiu pe malul drept al Bordeaux-ului, după ce a cumpărat Tour St.-Christophe și Cornaline. Toate proprietățile lui Kwok au fost sau sunt în curs de a fi convertite la viticultură organică. Haut-Brisson a fost apreciat de publicația noastră încă de la primele vinuri.”