98 Puncte Luca Maroni Nas proaspăt, care debordează de note de fructe negre (mure, prune coapte, cireșe negre) și condimente. Gust savuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb și o adiere de piele. Sfârșit persistent și aromat.
Negroamaro - struguri recoltați în patru nopți (Quatronotti)
Culoare
roșu-rubiniu închis
Miros
proaspăt, debordează de note de fructe negre (mure, prune coapte, cireșe negre) și condimente
Gust
savuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb și o adiere de piele; sfârșit persistent și aromatsavuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb și o adiere de piele; sfârșit persistent și aromat
Alcool
14.50%
Recomandări gastronomice
antreuri, preparate din carne (vițel, iepure, miel), osso bucco, pizza cu gorgonzola, brânzeturi
Număr de sticle produse
N/A
Perioadă optimă de consum
N/A
Alte informații:
98 Puncte Luca Maroni *** Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Deși podgoria este situată în Campania, cei doi soți au cumpărat, în timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinară, vițe vechi și un potențial formidabil. Mario Ercolino a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolență, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, el recoltează cu 7 - 10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate. Este foarte iubit de critici și, în special, de Luca Maroni. La Montemajor, strugurii sunt presați foarte delicat, iar fermentația are loc în tancuri de inox, la temperatură controlată.