203-MONTEMAJOR-QUATTRONOTTI

2021

Montemajor – Quattronotti 2021

98 Puncte Luca Maroni Nas proaspăt, care debordează de note de fructe negre (mure, prune coapte, cireșe negre) și condimente. Gust savuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb și o adiere de piele. Sfârșit persistent și aromat.

85 lei

/ 750 ML

Categorie:

Producător

Azienda Montemajor – Puglia

ȚARA DE ORIGINE

Italia

Soi

Negroamaro - struguri recoltați în patru nopți (Quatronotti)

Culoare

roșu-rubiniu închis

Miros

proaspăt, debordează de note de fructe negre (mure, prune coapte, cireșe negre) și condimente

Gust

savuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb și o adiere de piele; sfârșit persistent și aromatsavuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb și o adiere de piele; sfârșit persistent și aromat

Alcool

14.50%

Recomandări gastronomice

antreuri, preparate din carne (vițel, iepure, miel), osso bucco, pizza cu gorgonzola, brânzeturi

Număr de sticle produse

N/A

Perioadă optimă de consum

N/A

Alte informații:

98 Puncte Luca Maroni *** Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Deși podgoria este situată în Campania, cei doi soți au cumpărat, în timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinară, vițe vechi și un potențial formidabil. Mario Ercolino a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolență, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, el recoltează cu 7 - 10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate. Este foarte iubit de critici și, în special, de Luca Maroni. La Montemajor, strugurii sunt presați foarte delicat, iar fermentația are loc în tancuri de inox, la temperatură controlată.

Ai peste 18 ani? Trebuie să verificam că ai peste 18 ani pentru a accesa acest site.