Un vin gastronomic și, totodată, cel mai accesibil dintre vinurile Von Winning! La acest preț, multe dintre vinurile din Pfalz sunt excesiv de fructate și calde, dar Win Win, cu aromele lui de fructe de vară și prospețimea uluitoare, iese clar din acest tipar. Struguri din viile din Deidesheim și Rupperstberg vinificați 50% în inox și 50% în butoaie mari de stejar.
Weingut von Winning a fost înființată în 1849 la Koblenz de Friedrich Deinhard, după ce a moștenit de la tatăl său afacerea familiei: negoț cu vinuri și producători de sekt (vin spumant). În urma altei moșteniri, el a devenit proprietar și în Palatinat, unde și-a mărit proprietatea cumpărând mai multe terenuri. Fiul său Andreas a preluat proprietatea în 1870 și a început să producă vinuri de calitate superioară. La moartea sa, în 1907, domeniul a revenit ginerelui său, Leopold von Winning. El este cel care a dezvoltat afacerea, devenind unul dintre producătorii de referință ai Palatinatului. A fost, totodată, membru fondator al Verband der Naturweinversteigerer, predecesoarea VDP-ului (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) de azi, una dintre cele mai puternice asociații din lume dedicată viticulturii sustenabile. După moartea sa, în 1917, podgoria a intrat în posesia familiei Hoch, iar vinurile au fost vândute până în 2009 sub eticheta „Weingut Dr. Deinhard”. Din păcate, viile au fost relativ neglijate până în 2007, când podgoria a fost cumpărată de Achim Niederberger, un antreprenor din Neustadt, care i-a dat numele actual, Weingut Von Winning. Niederberger, proprietar de asemenea al Bassermann-Jordan și Reichrat von Bühl, a făcut investiții serioase și l-a angajat pe Stephan Attmann ca director general. El este garantul calității excepționale a vinurilor de azi. Achim Niederberger a murit în 2013, dar soția sa Jana îi continuă munca. Pe proprietatea de 50 ha, dintre care 10 ha sunt clasificate GG (Großes Gewächs, echivalentul Grand Cru-urilor), 80% din producția de 260.000 sticle pe an o reprezintă Riesling-ul. Domeniul include 17 plaiuri, inclusiv unele de top: Ruppertsberg, Kieselberg, Langenmorgen sau Paradiesgarten.
Extrem de plăcut și proaspăt, de fructe galbene și albe dulci, lime și coajă de mandarină, cu delicate tente minerale.
Gust
Complex dar elegant, vibrant și proaspăt, cu o cremozitate încântătoare, arome suculente și intense, stejar perfect integrat, aciditate vibrantă și sfârșit proaspăt, vioi și lung, pe note de citrice și saline.
Alcool
12.5%
Recomandări gastronomice
Excelent cu preparate picante - asiatice, indiene, dar și cu o salată cu fructe de mare, șuncă, friptură de pui sau porc cu sos de muștar .