96 Puncte James Suckling: ”Arome impresionante de prune roșii. Alion este foarte abordabil, suplu și echilibrat. Buchetul are un caracter ”savory”, ușor gudronat și pământos, este clasic și ușor de înțeles. De asemenea, note de flori uscate. În gură, are corp mediu și oferă arome cărnoase și rotunde de cireșe roșii, note picante și tanini fini, lungi și elaborați. Un Alion mare, foarte aromat, foarte proaspăt.”
Tempos Vega Sicilia, Bodegas Alión - Ribera del Duoro
ȚARA DE ORIGINE
Spania
Soi
Tinta de Toro (Tempranillo) - vițe vechi de 30 ani, struguri culeși manual
Culoare
roșu închis strălucitor, cu tente violet
Miros
plin și elegant, cu arome complexe de vanilie, fructe coapte, compot și siropuri
Gust
elegant, opulent, complex, concentrat și intens, cu tanini armonioși care îi conferă o coloană vertebrală subtilă; persistență aromatică foarte bună, sfârșit lung
Alcool
14,50 %
Recomandări gastronomice
vânat cu pene, friptură de rață, vită și miel la grătar, ragout, fripturi
Maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc (95%) și american (5%). Ediția 2015 a fost maturată în butoaie 80% noi și, apoi, la sticlă. Vinul poate fi băut acum, dar are un potențial de învechire de 15-20 ani, dacă este păstrat în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14 ºC și umiditate relativă de 60%. 96 Puncte James Suckling: ”Arome impresionante de prune roșii. Alion este foarte abordabil, suplu și echilibrat. Buchetul are un caracter ”savory”, ușor gudronat și pământos, este clasic și ușor de înțeles. De asemenea, note de flori uscate. În gură, are corp mediu și oferă arome cărnoase și rotunde de cireșe roșii, note picante și tanini fini, lungi și elaborați. Un Alion mare, foarte aromat, foarte proaspăt. Beți-l în următorii 15 ani.” 93 Puncte Parker: ”Produs 100% din Tinto Fino sau Tempranillo într-un stil modern, fructat, cu stejar generos, Alion 2015 este suculent, intens, voluptuos și hedonist. A fost maturat 12 luni în butoaie de stejar majoritar franțuzesc și, mai ales, nou. Cu timpul, nasul s-a deschis foarte mult, dar taninii sunt prezenți. Mai are nevoie de puțin timp în sticlă pentru a se rafina.”