Davino Rouge se produce numai in anii favorabili. Cele trei soiuri care intra in sortiment sun vinificate separat. Strugurii sunt selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare.
Cupaj între Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon
Culoare
rosu-rubiniu cu reflexe purpurii
Miros
buchet foarte bogat, intens, complex si persistent
Gust
arome distincte de fructe roșii si negre, piper verde, lemn de stejar si cafea
Alcool
14,5%
Recomandări gastronomice
branzeturi, carne alba, carne rosie, paste
Număr de sticle produse
N/A
Perioadă optimă de consum
N/A
Alte informații:
Metoda de vinificatie in rosu : clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22-26 C, Cabernet Sauvignon - timp de 21 zile, Merlot - timp de 15 zile si Feteasca Neagra - timp de 12 zile. Fermentatia malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. In cupaj concura cele mai valoroase loturi, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 2-3 luni de tatonare prin microprobe. Maturat 10 luni in baricuri mici de stejar romanesc de 225 litri 50 %, 50% in vase de inox. Invechire in sticla minim 12 luni.