216-MUGA-TORRE-MUGA

2014

Muga Torre Muga

96 Puncte James Suckling: ”Vinul este făcut cu precizie de laser și are arome de pământ umed, mure și mahon. Foarte parfumat. Corp plin și, totuși, compact și focusat, cu tanini pe care se poate sprijini. Foarte elaborat și curat. Pur. Beți-l după 2020.”

419 lei

/ 750 ML

Categorie:

Producător

Bodegas Muga - Rioja, Spania

ȚARA DE ORIGINE

Spania

Soi

75% Tempranillo, 15% Mazuelo, 10% Graciano

Culoare

roșu închis, cu tente purpurii

Miros

fructe negre coapte, note picante de piper negru, adieri minerale de grafit și tonuri foarte proaspete de tufăriș; se simt, deasemenea, nuanțe mentolate, de rozmarin și un pic de fum, de la maturarea în stejar de cea mai bună calitate

Gust

neted, cu tanini moi, elegant, cu o foarte bună aciditate care îi conferă echilibru; notele picante ale stejarului se îmbină perfect cu caracterul distinct de fructe negre de pădure, care e pur, direct și puternic; arome picante de piper negru, cu insinuări de lemn dulce

Alcool

14,00 %

Recomandări gastronomice

preparate aromate și sățioase din carne roșie sau vânat, chorizo, paella, tocană cu pui și chorizo, cârnați, brânzeturi maturate

Număr de sticle produse

20000

Perioadă optimă de consum

2020-2030

Alte informații:

Fermentat și maturat șase luni în butoaie mari de stejar franțuzesc, după care e mutat în baricuri de stejar franțuzesc pentru alte 18 luni, înainte de a fi îmbuteliat. Descrierea oenologului: ”Fermentația începe întotdeauna natural. Strugurii fermentează în cuve de lemn, cu drojdii indigene și fără temperatură controlată. Timpul de macerare variază până la două, trei săptămâni. Vinul petrece, în total, 24 de luni în stejar, dintre care 18 în butoaie franțuzești noi. După maturare, este limpezit ușor cu albușuri proaspete. Un vin cu o mare profunzime a culorii și margini purpurii care îi denotă tinerețea. O bună densitate glicerică care se scurge în jos pe pereții paharului îi evidențiază volumul frumos. În nas, avem arome de fructe negre coapte, note picante de piper negru, adieri minerale de grafit și tonuri foarte proaspete de tufăriș care fac ca glanda pituitară să se îndrăgostească instantaneu de acest vin. Se simt, deasemenea, nuanțe mentolate, de rozmarin și un pic de fum, de la maturarea în stejar de cea mai bună calitate. Pe palat, vinul e neted, cu tanini moi, elegant, cu o foarte bună aciditate care îi conferă echilibru. Apar insinuări de lemn dulce, iar piperul este, din nou, prezent. Un vin foarte lung, elegant, cu un caracter direct și care se bea ușor.” 96 Puncte James Suckling: ”Vinul este făcut cu precizie de laser și are arome de pământ umed, mure și mahon. Foarte parfumat. Corp plin și, totuși, compact și focusat, cu tanini pe care se poate sprijini. Foarte elaborat și curat. Pur. Beți-l după 2020.” 94 Puncte Parker: ”În 2012 și 2013 vinul nu a fost produs, așa că, din 2011 sărim direct în 2014. Vinul combină prospețimea viilor de mare altitudine folosite la Prado Enea cu puterea celor din zone mai joase, folosite pentru gama Muga. A fermentat în cuve de lemn, iar timpul de maturare a fost mai scurt decât de obicei - doar 15 luni. Fiecare soi a fost maturat separat. Vinul este mai voluminos și are mai multe condimente datorate maturării, iar nasul este deschis și expresiv. Corp mediu, cu tanini fini și o greutate mai mică pe mijlocul palatului decât alte ediții. Au fost produse 20.000 de sticle. Îmbuteliat în septembrie 2016.

Ai peste 18 ani? Trebuie să verificam că ai peste 18 ani pentru a accesa acest site.