90 Puncte Robert Parker Un vin extraordinar pentru o gamă de bază, cu o minunată calitate a fructului. Buchet surprinzător și intens de fructe roșii de pădure și cireșe. Gust proaspăt, catifelat, învăluitor, fructat și taninos, cu o dulceață ușoară, arome puternice și sfârșit picant.
70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 10% Croatina și Oseleta - struguri culeși manual
Culoare
roșu-rubiniu închis
Miros
o surprinzătoare explozie de fructe roșii de pădure și cireșe
Gust
proaspăt, catifelat, învăluitor, fructat și taninos, cu o dulceață ușoară, arome puternice și postgust picant
Alcool
14,00 %
Recomandări gastronomice
paste cu carne și sos ragout sau sosuri italiene, carne albă fiartă sau prăjită, brânzeturi semi-maturate
Număr de sticle produse
200000
Perioadă optimă de consum
10 ani
Alte informații:
Batonaj: o dată pe lună, până în luna octombrie a anului următor recoltei. Maturat 15-16 luni în butoaie de 500 litri, 30% noi și 70% la a doua folosire. Ediția 2014 - Golden Glass - Gyllta Glasid 2016 Ediția 2012 - 89 Puncte Parker: ”Valpolicella Superiore Ripasso Monti Garbi 2012 este o propunere extraordinară pentru o gamă de bază, care vine la un preț foarte accesibil. Găsiți aici calitatea fructului identificată de regulă cu Tenuta Sant'Antonio, precum și intensitatea îndrăzneață caracteristică stilului casei. Tonurile de fructe negre – vișine și mure – fac trecerea către condiment, gudron și piele.” Ediția 2011 - 90 Puncte Parker: ”Valpolicella Ripasso Superiore Monti Garbi 2011 este o expresie opulentă care demonstrează o grijă foarte mare față de tehnica de dublă fermentare a Ripasso. Iubesc liniile clare ale acestui vin. Notele ferme de fructe de pădure și cireșe coapte la soare funcționează ca niște grinzi care leagă greutatea și intensitatea. Forța proverbială a vinului e îmbrăcată într-o mănușă de mătase. Beți-l între 2014-2018. Cei patru fantastici frați Castagnedi fac unele dintre Amarone-urile mele preferate.”