251-ROCCA-DI-FRASSINELLO-2015

2015

Rocca Di Frassinello 2015

93 Puncte Parker: ”Cu fiecare an, vinul crește în calitate și, implicit, în complexitate, odată cu îmbătrânirea vițelor. Fermentația are loc în tancuri de inox, iar apoi vinul este maturat 24 luni în baric. El dezvăluie o enormă bogăție și forță, livrate, din fericire, într-o manieră echilibrată, mulțumită fructului copt și opulent din acest an.”

230 lei

/ 750 ML

Categorie:

Producător

Rocca di Frassinello - IGT Maremma, Toscana

ȚARA DE ORIGINE

Italia

Soi

60% Sangioveto (Sangiovese), 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon

Culoare

roșu-rubiniu intens

Miros

fructe roșii dulci, trandafir, lemn dulce

Gust

de o eleganță extremă, structură excelentă, sfârșit lung și plăcut

Alcool

14,50 %

Recomandări gastronomice

carne roșie (inclusiv pește gras) fiartă înăbușit, tocană, grătar, supă, preparate grase, lasagna, brânzeturi maturate

Număr de sticle produse

80000

Perioadă optimă de consum

2018 – 2027

Alte informații:

Maturat 14 luni în baricuri franțuzești 80% noi și 11 luni la sticlă. Vinul de top al domeniului, ”le grand vin”, conform clasificării din Bordeaux, este cea mai puternică expresie a acestui proiect italiano-francez. Un vin capabil să combine puterea, intensitatea și eleganța cu taninii delicați care-i exprimă corpolența. A atins superlativul chiar de la lansare, în 2004. ”Un vin foarte competitiv”, după cum spune Christian Le Sommer, oenologul-șef al Rothschild-Lafite, cel care l-a creat în tandem cu Alessandro Cellai, omologul său de la Castellare. 93 Puncte Parker: ”Sangioveto (cunoscut, dealtfel, ca Sangiovese) este îmbogățit cu cantități mici de Merlot și Cabernet Sauvignon. Cu fiecare an, vinul crește în calitate și, implicit, în complexitate, odată cu îmbătrânirea vițelor. Fermentația are loc în tancuri de inox, iar apoi vinul este maturat 24 luni în baric. El dezvăluie o enormă bogăție și forță, livrate, din fericire, într-o manieră echilibrată, mulțumită fructului copt și opulent din acest an. Există un punct dulce, urmat de arome de fructe negre și condimente echilibrate. Vinul va continua să evolueze în cea mai mare parte a următorilor 10 ani.” Ediția 2013 - 95 Puncte Parker: ”Rocca di Frassinello 2013 este un asamblaj de 60% Sangioveto (Sangiovese), 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon (maturat majoritar în butoaie noi de stejar, timp de doi ani). Vinul este uluitor, fiind, fără îndoială, unul dintre cele mai bune vinuri de la Rocca di Frassinello. El se distinge prin intensitatea și integrarea impecabile. Nu există nicio tranziție dură, iar vinul învăluie palatinul cu o determinare fermă. O impresie pozitivă persistentă.” Editia 2012 - 93 Puncte Parker: ”Un rezultat excitant de la Rocca di Frassinello. 2012 este un vin dens, extractiv, cu o paletă aromatică încântătoare. Bogăția vinului este seducătoare, iar buchetul abundă de ciocolată, cireșe zaharisite, mure presate și ierburi arse. Vinul are o structură excepțională, cu tanini fermi, învăluiți în arome cărnoase de fructe pădure. Vă sfătuim să-l beți între 2015-2026.”

Ai peste 18 ani? Trebuie să verificam că ai peste 18 ani pentru a accesa acest site.