Vinul de top al domeniului. Rezultat din asamblarea vinurilor din cei mai buni ani de recoltă din viile cele mai vechi ale domeniului, vinul este proaspăt, corpolent, dar fin, cu zahărul și aciditatea foarte frumos echilibrate și final pe note de piper. Vinificat 100% în stejar. Un vin gastronomic extraordinar!
Sauvignon Blanc - struguri culeși manua și nedezciorchinați, proveniți din vii de 60 de ani
Culoare
galben pal cu reflexii aurii
Miros
parfum puternic și savuros, de struguri foarte copți, piersică și pere
Gust
un vin gastronomic extraordinar, proaspăt, corpolent, dar fin, cu zahărul și aciditatea foarte frumos echilibrate și final pe note de piper
Alcool
13,50 %
Recomandări gastronomice
fructe de mare, pește alb, homar, langustine, supe delicate, brânză de capră
Număr de sticle produse
N/A
Perioadă optimă de consum
10 ani
Alte informații:
Fermentat 30 de zile în tancuri de inox cu temperatură contralată (70%) și în butoaie de stejar noi (30%). Îmbuteliat după 12 luni de maturare. Din 1989, la Crochet se folosesc numai îngrășăminte organice. ”Lucien Crochet a fost multă vreme referința calitativă pentru vinurile din Sancerre, ceea ce explică prezența puternică a vinurilor domeniului în meniurile de vin ale marilor restaurante din Franța. Nivelul domeniului s-a menținut la fel de sus și după ce Lucien i-a predat ștacheta fiului său Gilles. Dealurile din Chêne Marchand de pe teritoriul comunei Bué, unde familia Crochet are o parcelă minunată, de cinci hectare, dau niște Sancerre-uri albe de o finețe extraordinară (așteptați doi ani), în timp ce La Croix du Roy conferă Pinot Noir-ului un gust de o noblețe unică în Sancerre.”, La Revue du Vin de France Viile de la Lucien Crochet ocupă 35 ha, dintre care 26 sunt plantate cu Sauvignon Blanc, iar 9 cu Pinot Noir, pentru vinurile roșii și rosé. Majoritatea viilor sunt în comuna Bué, cu câteva loturi situate în Sancerre, Crézancy și Vinon. Aflându-se la 230-280 m altitudine, ele permit ca strugurii să fie culeși la maturitate optimă. Domeniul Crochet se află în proprietatea familiei de câteva generații. Ambii bunici ai lui Gilles Crochet au fost producători de vin. Dintre ei, Lucien Picard a fost, la începutul anilor 1950, pionierul îmbutelierii vinurilor din Sancerre, pentru a le putea vinde la Paris. Tatăl lui Gilles, Lucien Crochet este cel care a unit proprietățile celor doi bunici și a ajuns să fie figura emblematică a Sancerre-ului. El a fost nu doar un foarte bun producător, ci și un negustor abil care a reușit să devină furnizorul celor mai bune restaurante din Paris. Ulterior, tot el a trecut și la export. Astăzi, tradiția este continuată cu succes de Gilles și de soția sa Laurence.