Bogat in arome, cu o usoara tusa afumata, acest minunat rom este considerat de-a dreptul elegant, datorita gustului si savoarei sale delicate. Calitatile sale deosebite au atras atentia juriului de specialitate la Competitia Internationala a Romului (Ministry of Rum Tasting Competition), acordandu-i Medalia de aur in anul 2009. Abuelo este una dintre puținele distilerii care își cultiva propria trestie de zahăr. Abuelo tradus inseamna "bunicul" în limba spaniolă, acest lucru sugereaza ca este cel mai vechi producător de rom din Panama.
Vanilie dulce si note de lemn, precum si arome proaspete de caramel si nuca de cocos.
Gust
Complet si complex, aroma de vanilie, ciocolata, unt si miere.
Alcool
40%
Recomandări gastronomice
N/A
Număr de sticle produse
N/A
Perioadă optimă de consum
N/A
Alte informații:
Trestia de zahar proaspata este prelucrata imediat dupa recoltare, intr-un proces de productie de maxim 24 de ore. Melasa este folosita exclusiv in mod traditional pentru producerea acestui rom Abuelo 12 YO. Dupa o fermentare intre 36 si 48 de ore, distilarea se efectueaza in diferite coloane, atat de cate doua, cat si de cate patru. Procesul de maturitate reglementat legal dureaza cel putin 48 de luni. Depozitarea lui Abuelo Anejo 12 Ani se efectueaza atat in butoaie ex-bourbon de aprox. 200 l, dar si prin metoda traditionala Solera.