92 Puncte Parker:”Riesling Heiligenstein ÖTW 2014 are un nas intens și opulent, dar, totodată, foarte proaspăt, cu notele de ulei de lămâie și praf de sandstone specifice terroir-ului. Etichetat Kamptal DAC (nu Rezerva), are ”doar” corp mediu, dar este foarte mineral și proaspăt, direct, cu aciditatea bine integrată. Un Heilgenstein bine-structurat, fin și nervos. Mai puțin puternic decât Selecțiile, dar un clasic cu o aciditate vibrantă.”
”Aproape fiecare vin, de la Grüner Veltliner până la vinurile roșii și spumante, are potențialul de a deveni cel mai bun vin al anului din categoria sa”, Peter Moser, editor al Falstaff Wine Guide, cea mai respectată publicație austriacă dedicată vinului. Nu multă lume știe că familia Dr. Fritz Zweigelt, cel a creat soiul ce-i poartă numele, în 1922, prin încrucișarea soiurilor Blaufränkisch și St. Laurent (o rudă a Pinot Noir-ului), a avut vii și o cramă în Langenlois. O parte din vii și crama au fost cumpărate mai târziu de Willi Bründlmayer, întemeietorul cramei cu același nume și deținătorul titlului de ”Cel mai bun enolog austriac din ultimii 25 de ani” acordat de Wine & Spirits Magazine în 2009. Astăzi, Willi Bründlmayer este considerat unul dintre cei mai buni enologi austrieci, renumit pentru Riesling-urile și Grüner Veltliner-urile sale. Împreună cu familia, el lucrează 90 de hectare de Grand cru-uri (Erste Lagen) cultivate cu Grüner Veltliner, Riesling, St. Laurent, Zweigelt, Chardonnay și Pinot Noir. Din 2016, i s-a alăturat, în calitate de General Manager, Andreas Wickhoff MW. Trei ani mai târziu, a venit și certificarea organică LACON.
Riesling - struguri culeși manual și triați cu mare atenție.
Culoare
Alb
Miros
Foarte proaspăt și pur, tânăr și complex, cu note de fructe cu sâmbure, liliac și flori de soc și adieri de condimente și minerale.
Gust
Crocant, sec și fin, cu arome de citrice și ierburi aromate și sfârșit foarte proaspăt, elegant, pe note minerale de sare și de iod.
Alcool
12.5%
Recomandări gastronomice
Fructe de mare, pește la grătar, friptură de pui sau porc, preparate asiatice; de asemenea, vinul poate înlocui cu brio vinul roșu la o friptură de rață.