Vin rosu, sec, limpede-cristalin cu cu nuante de fructe negre, miez de nuca, piper verde, menta si tabac si gust complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
buchet armonios și consistent de fructe negre, miez de nucă, piper verde și tutun
Gust
amplu, fructat, ușor condimentat, cu taninuri fine
Alcool
14.50%
Recomandări gastronomice
preparate pe bază de carne roşie sau carne de vânat la cuptor şi brânzeturi semimature
Număr de sticle produse
N/A
Perioadă optimă de consum
N/A
Alte informații:
Vinul roșu Davino Flamboyant este produs din trei soiuri, vinificate separat, în roșu după metoda clasică (pe boștină), în vase mici din inox la temperatura de 26-27°C. Cabernet Sauvignon este fermentat timp de 30 zile, Merlot - 22 zile și Fetească Neagră -19 zile. După fermentație, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 9-10 luni, apoi poate fi învechit la sticlă minim 24 de luni.