Parfum frumos, cu note delicate de flori de lămâi, piersici, caise, mandarine, alune, migdale și vanilie. Gust catifelat, cu corp plin, aciditatea vioaie și dulceața perfect echilibrate, arome de flori galbene, coajă de lămâie, grapefruit și fructe cu os. Sfârșit lung, picant.
Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály - vițe vechi de 20 ani, struguri culeși manual în două-trei ture, între sfârșitul lunii septembrie și începutul lui noiembrie
Culoare
galben-auriu deschis
Miros
frumos, cu note delicate de flori de lămâi, piersici, caise, mandarine, alune, migdale și vanilie
Gust
catifelat, corpolent, cu aciditatea vioaie și dulceața perfect echilibrate, arome de flori galbene, coajă de lămâie, grapefruit, fructe cu os; sfârșit lung, picant
Strugurii se recoltează de câteva ori pe zi, dar au fost presați numai ciorchinii cu cel puțin 50% boabe botritizate. Late Harvest este un cupaj foarte bine echilibrat de diferite soiuri. Fermentat 30 de zile în butoaie noi de stejar unguresc de 136 l și 220 l. Fermentația se oprește natural când nivelul alcoolului ajunge la 11%. Apoi, vinul este maturat șase luni în stejar unguresc și 15 luni la sticlă. Vinul se poate bea acum, dar are un potențial de păstrare de cca 40 de ani, dacă este ținut în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14ºC și umiditate relativă de 60%.